Fysisk arbejdsmiljø

Det fysiske arbejdsmiljø har betydning for, hvordan arbejdet kan udføres både i butikslokalerne, på lageret og ved varemodtagelsen. Det handler for eksempel om, godt indeklima; gode gulve og færdselsveje så I kan færdes sikkert; gode pladsforhold så I kan bruge korrekt arbejdsteknik, når I løfter varer og transporterer dem rundt; velindrettede udgangskasser og ekspeditionsdiske så I kan arbejde i gode arbejdsstillinger; og endelig maskiner og tekniske hjælpemidler, der er sikre at bruge.

 

Så er I i færd med at indrette butikken, købe nyt inventar og tekniske hjælpemidler, eller er I ved at bygge om eller bygge nyt, kan I her på siden finde information om, hvordan I bedst tager højde for det fysiske arbejdsmiljø.

 

Ulykker på arbejdspladsen skal forebygges og hvis der sker en ulykke eller nær-ved ulykke, skal den undersøges. Butiksslagtere bruger både maskiner og knive, som øger risikoen for ulykker, men også pappressere, komprimatorer og forskellige transportudstyr og løfteredskaber skal bruges med omtanke.

 

Vær også forberedt ift. situationer med brand eller andre trusler, hvor butikken skal kunne evakueres hurtigt. Derfor skal butikkens flugtveje og nødudgange være i orden. Find tjeklister og instrukser om brand og evakuering her på siden, så er du forberedt.

 

Grupper som unge og gravide skal der tages særlige hensyn til i deres arbejdsmiljø. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i reglerne for disse grupper.
 

Søger, vent venligst...
Ingen resultater...
Send denne side til en ven eller kollega.